Bloggers POYO?

Gambar laptop (cari makan) hp aku : utk blogging dan ebay


Kenapa aku menulis blog?

Tujuan asal adalah untuk mengisi kantung dengan jana wang melalui Google Adsense, serta mempromosikan kambing jamnapari.

Lama-kelamaan, wujud satu kepuasan bila dapat berjumpa kawan-kawan di alam cyber (blogger yang lain), dapat mempelajari selok belok blogging, serta mendapat ilmu baru melalui pembacaan blog yang sedia ada.

Namun, matlamat asal masih belum luntur, menjana wang melalui internet.



Betul ke boleh buat duit melalui blog?

Kalau cakap tipu, aku ada 2 orang kawan cyber yang betul-betul cari makan hanya melalui blog! Tak caya tengok si Titan dan Rohaizad. Diaorang ni memang blogger sepenuh masa. Memang kerja menghadap internet pagi petang, siang malam tak reti nak tidur .... pergh.. tebal 'spec' diaorang beb...
Aku ada cita-cita nak jadi blogger sepenuh masa (atau separuh masa) tetapi yang penting ada gelaran pro blogger.


Blogger Poyo?

Ada gak yang poyo, isi kandungan blog syok sendirik! Blogger sama macam manusia biasa. Ada hitam, putih, kacak, lawa, kecil, besar... dan macam-macam lagi.. Cuma jadi poyo tu, pasal banyak sangat cerita pasal , "aku pergi dating". Balak aku bagi duit 20 sen.... Kita owang men game kat c2 sampai lebam... I miss u soooo much.. dan macam-macam haram jadah lagi. Kalau ye pun nak karat, buatlah private blog. Tak payah nak jaja cerita macam haram....


Jadi... apa tujuan korang menulis blog?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...