Petua HamilAda pasangan yang berkahwin masih belum dikurniai cahayamata. Kadangkala ada yang mencecah lebih daripada 5 tahun berkahwin, tetapi masih belum mendapat rezeki dikurnai zuriat.

Sememangnya ini amat merisaukan pasangan terbabit. Mana taknya, rumah pasti terasa sepi tanpa penyeri, tangisan dan gelak tawa seorang bayi.

Ramai pasangan mencari-cari petua hamil, atau mungkin juga petua cepat mengandung. Memang  beberapa tahun menjejaki gerbang perkahwinan tanpa sebarang tanda-tanda kehamilan pasti mengundang gusar. Namun, semuanya urusan Allah swt, yang mengizinkan terjadinya sesuatu perkara.

Walau bagaimanapun, kita perlu berusaha dan berdoa untuk hamil, seterusnya mendapat zuriat. Ada pelbagai cara, tips dan petua untuk kita berusaha. Yang pasti, seharusnya kita mencari dan mengamalkan petua hamil menurut islam, atau lebih tepat lagi, tidak menyalahi undang-undang dan peraturan Islam.

Untuk itu, apa kata kita teliti sebahagian tips, panduan dan petua hamil dalam ebook 'Rahsia Mudah Hamil':Strategi 1:Bagaimana Mengenalpasti Dengan Tepat Hari-hari Subur Anda Untuk Meningkatkan Peluang Kehamilan. • Kaedah 1: Mengenalpasti hari-hari subur dengan kaedah kalendar. Ah..ini semua orang dah tahu. tapi adakah anda benar-benar faham kaedah ini? Tanpa pemahaman yang betul, ia bukan dapat membantu meningkatkan peluang kehamilan, tetapi merendahkan lagi pelang anda untuk hamil. Tapi, kami ada formula kami sendiri. Melalui formula ini, salah faham tersebut dapat dielakkan.
 • Kaedah 2: Kaedah BBT. Kebanyakan anda baru dapat tahu teknik ini melalui ebook percuma kami. Kami sudah terangkan langkah demi langkah.
 • Kaedah 3: Pada hari-hari subur, terdapat sejenis cecair yang dirembeskan dari faraj. Kami tunjukkan langkah demi langkah secara praktikal bagaimana untuk mengenalpasti cecair ini.
 • Kaedah 4: Hanya masukkan jari ke faraj dah boleh tahu bila hari-hari subur. Bagaimana tu? Ia perlu dilakukan dengan teliti. Apa yang perlu diperhatikan? Bila? Kami jelaskan dengan terperinci secara praktikal.
 • Kaedah 5: Tahukah anda, dari air kencing juga kita boleh dapatkan petunjuk hari-hari subur?
 • Kaedah 6: Bagaimana mengenalpasti tahap kesuburan dari air liur. Air liur? Ini kaedah dapat dari bomoh ke? Oh..tidak. Ini adalah satu penemuan saintifik yang terkini.
 • Kaedah 7: Orang Jerman memanggilnya sebagai Middle Pain.
 • Kaedah 8: Tanda ovulasi juga boleh dikesan dari payudara? Bagaimana tu?

Banyak lagi....Strategi 2:Kaedah PemakananPemakanan Yang Baik Untuk Kesuburan

Pemakanan Seimbang

 • 4 jenis vitamin yang baik untuk kesuburan. Tetapi ada salah satu satu jenis vitamin dengan cara pengambilan yang salah, ia memberikan kesan sebaliknya.

 • Ais krim untuk kesuburan. Satu kejutan terhadap pakar pemakanan seluruh dunia, hasil kajian dari Universiti Harvard.
 • 3 jenis vitamin untuk kesuburan lelaki. Juga akan memberikan kesan yang tidak baik tanpa pengambilan yang betul.
 • Vitamin E, baik untuk kesuburan lelaki dan wanita. Tetapi ada banyak jenis vitamin E di pasaran. Yang paling berkesan adalah dari sumber X. Macam mana nak kenalpasti? Kami jelaskan dengan terperinci.
 • Dah baca report Ubat Batuk Untuk Kesuburan? Anda sudah dijelaskan bagaimana ia dapat meningkatkan kualiti mukus serviks yang penting untuk pergerakan sperma ke arah ovum. Oh..ia bukannya dari kaedah cuba jaya dan ia bukan mitos seperti yang didakwa oleh sesetengah orang. Report tersebut berdasarkan Kajian dari jurnal 'Fertility dan Sterility'. Kami sudah buat penerangan dengan jelas ubat batuk jenis yang macam mana. AWAS! Bukan ubat batuk biasa.  Tapi persoalannya, berani ke nak cuba? Kami sendiripun tak berani cuba walaupun ada kajian terhadap keberkesanannya. Kami dedahkan 6 cara lain yang lebih selamat untuk meningkatkan kualiti mukus serviks. Ia terdiri dari 3 vitamin, 1 herba, 1 minuman, 1 produk
 • Susu Anmum untuk ibu hamil sahaja? Oh..tidak. Mereka yang dalam cubaan untuk hamil juga digalakkan meminumnya. Kenapa? Ia juga dibincangkan.
 • 30% dari masalah kesuburan berpunca dari pihak lelaki. Rawatan bagi lelaki agak terhad berbanding wanita. Salah satu jalan keluar bagi masalah ini adalah kaedah IUI dan ICSI yang melibatkan kos yang tinggi. Yang paling susah adalah untuk memujuk pihak lelaki membuat diagnosis dan rawatan. Apa kata cuba kaedah pemakanan. Kami dedahkan 3 jenis vitamin, 2 unsur dan 4 jenis herba untuk kesuburan lelaki. Semuanya boleh didapati dari farmasi, juga kami nyatakan sumber2 semulajadi bahan-bahan tersebut.

Dapatkan ebook Panduan mudah hamil.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...