One In the Million : Tomok tidak layak menang

Betul ke Tomok OIAM tidak layak menang rancangan kelolaan 8TV - One In The Million? Aku secara jujur memang tidak pernah menonton walaupun sekali rancangan OIAM musim ke 3 di tv. Tetapi, aku baru je tengok melalui YouTube, koleksi himpunan video persembahan Tomok.

Apa yang layak dikatakan tentang Tomok adalah kemampuannya sebagai penghibur. memang dia berjaya menghiburkan peminat dan penonton. Aku sendiri terhibur dengan persembahan Tomok, walau pun vokal beliau bukanlah yang terbaik.

Seorang penyanyi adalah berbeza dengan seorang penghibur. Menghiburkan orang bukanlah semudah menyanyikan lagu untuk penonton. Ramai artis-artis Malaysia belum mampu menjadi penghibur. Kebolehan berkomunikasi dengan penonton serta kepandaian mengawal pentas memang perlu bagi menjadi penghibur yang baik.

Tomok @ Shah Indrawan, mempunyai kredibiliti untuk menjadi satu dalam sejuta. RM 1 juta ringgit untuk Tomok : Juara One In The Million 2009.

Saksikan sebahagian video persembahan Tomok :


Tomok Ujibakat OIAM 3Tomok : Crazy In LoveTomok : Ingin Bersamamu (top 7)tomok : Rindu Terhenti (Grand Final) - Single pertama Tomok . Dicipta oleh Aubrey Suwito / Lirik : Tinta S.Tomok : Hanya kau yang mampu (Grand Final)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...