Menulis entry sambil bermain pool sementara menunggu waktu berbuka

Perut kosong, mata mengantuk, otak separa 'jam'.. Mungkin sebab kurang gula dan cecair dalam badan, atau sebab tiadanya nikotin memasuki darah.

7.15pm, memang dah dekat sangat dengan waktu berbuka puasa di Muar. Ada lebih kurang 6 minit lagi. Aku dah 2 jam rasanya menghadap laptop ni, cuba mengarang entry untuk niche blog. Sebu je otak, tak boleh nak jalan sangat. Oleh itu, aku bermain-main Yahoo pool sambil mengarang baris demi baris ayat dalam bahasa kedua kita. Haiishh.. serius otak aku kurang berinteraksi dengan jari-jariku.

Satu entry dah siap waktu Asar tadi. Ni ada lagi satu entry nak dibuat, tapi yang malas, sebab dah buat dah tajuk tu. Keyword pun sama. Tapi diaorang suruh buat lagi, takkan nak tolak plak USD. Semalam dah tolak satu job sebab dia bagi warning, "jangan buat kalau pernah amik job daripada dia dalam masa 90 hari yang lepas)".

Ni sambungan lepas berbuka. Ada lagi perkara yang nak diperkata tapi nantilah, buat entry lain plak. Harapan aku agar dapat sempurnakan puasa kali ni dengan penuh keberkatan dan keredhaan. Amin. Ok, nak sambung buat entry.

Wasalam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...